Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Rupsje

Nooitgenoeg

ModderDag 27-06-2018

Kindercentrum Rupsje Nooitgenoeg doet mee aan nationale ModderDag. Dat betekent dat op woensdag 27 juni, als in het hele land tienduizenden kinderen met zand en water spelen, ook de kinderen van Philippine lekker vies zullen worden in de modder.

Nationale ModderDag is in het buitenland al een begrip en wordt dit jaar voor de vijfde keer in Nederland georganiseerd dankzij het initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar&Partners. Honderden kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land hebben zich inmiddels aangemeld, waaronder dus Kindercentrum Rupsje Nooitgenoeg.

De gedachte achter ModderDag is om de kinderen weer in contact te brengen met de natuur. Juist in een tijd dat kinderen veel tijd binnen (achter televisie en computer) doorbrengen.


International Mud Day is ooit in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken; bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles is mogelijk! Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.


Veldwerk Nederland, kennis - en praktijkcentrum voor natuureducatie, heeft het initiatief genomen om ModderDag naar Nederland te halen. “Natuur is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen”, zegt Marc Veekamp van Veldwerk Nederland. “Met ModderDag willen we de natuurbeleving bevorderen bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Met zand en water zijn de mogelijkheden eindeloos. En daarnaast is spelen en ervaren met zand en water natuurlijk enorm leuk.”


Meer informatie kunt u vinden op www.modderdag.nl

Meedoen aan ModderDag in Philippine? Klik dan vlug door en schrijf je in.

Praktisch

Modderdag gaat door in 2 groepen:

Kinderen van 1 tot 4 jaar: 10.00 tot 11.30

Kinderen van 4 tot 12 jaar: 13.30 tot 16.00


Belangrijk:

- Trek oude kleding en schoenen aan.

- Er is mogelijkheid tot douchen. Zorg dat je alles mee hebt ( schone kleding, handdoek, shampoo)

Wordt jij het moddermonster van 2018?!